Bezienswaardigheden in Parijs

Op deze pagina behandelen we de bezienswaardigheden die je kan vinden tijdens een citytrip Parijs. Je vindt onder andere de prijzen van de bezienswaardigheden, waar je ze kan vinden en waarom ze het bezoeken waard zijn. 

Onze website bevat de top-20 aan bezienswaardigheden die je kan bezoeken in Parijs. Naast deze lijst zijn er natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden die je kan bezoeken tijdens een citytrip, want Parijs is een grote en veelzijdige stad met veel mogelijkheden! 

Je hebt bij ons de mogelijkheid om alvast wat informatie te lezen over de bezienswaardigheden en je tickets te bestellen zodat je niet in de rij hoeft te staan. Dat bespaard je weer kostbare tijd tijdens je citytrip naar parijs.

Citytrip top 30 bezienswaardigheden eiffeltoren

Eiffeltoren

Zoals het Vrijheidsbeeld het teken is van New York, het hoge Christusbeeld typerend is voor Rio de Janeiro, zo is de Eiffeltoren het symbool van Parijs. Bij een stedentrip Parijs kan je niet om de Eiffeltoren heen.

Lees meer over de Eiffeltoren

Citytrip Parijs bezienswaardigheden top 30 de seine

De Seine

Heerlijk langs de Seine slenteren, relaxed op een bankje zitten en van het water en naastliggende gebouwen genieten of een rondvaart maken over de Seine, het kan allemaal in Parijs.

Lees meer over De Seine Parijs

citytrip parijs opera garnier top 30 bezienswaardigheden

Opera Garnier

Een van de mooiste en opvallendste gebouwen is ongetwijfeld l’Opéra Garnier, het operagebouw van Parijs. Je hoeft geen operaliefhebber te zijn om dit gebouw te bezoeken; het interieur doet je al….

Lees meer over Opera Garnier

citytrip parijs versailles bezienswaardigheden

Versailles

Even buiten Parijs ligt paleis Versailles met haar schitterende tuinen. Hier kun je je makkelijk een ware koning of koningin wanen als je door de vele vertrekken loopt met gouden randjes of….

Lees meer over Versailles

citytrip parijs bezienswaardigheden moulin rouge

Moulin Rouge

Deze wereldberoemde nachtclub is wellicht de meest bekende club ter wereld en komt dan ook veelvuldig voor in films, musicals en boeken. Dé plek van uitbundige veren, cancan-danseressen en shows.

Lees meer over Moulin Rouge

citytrip parijs sacre coeur bezienswaardigheden

Basilique du Sacré Coeur

Deze witte kerk die hoog op de heuvel prijkt kan niemand ontgaan. Vanaf deze basiliek heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Het is een van de meest iconische monumenten van de Franse…..

Lees meer over Basilique du Sacré Coeur

Citytrip parijs champs elysees bezienswaardigheden

Champs Elysées

Wandel jij ook straks over de brede promenade van de Champs Elysées? Of het nu middag of avond is, in de meest bekende straat van Parijs is het altijd gezellig druk.

Lees meer over Champs Elysées

citytrip parijs notre dame bezienswaardigheden

Notre Dame

Deze middeleeuwse gotische katholieke kerk is misschien na de Eiffeltoren wel het tweede meest beroemde monument en symbool van Parijs. De kerk staat op het eilandje Île de la Cité en….

Lees meer over Notre Dame

citytrip parijs arc de triomph bezienswaardigheden

L’Arc de Triomphe

Op het einde van de Champs-Elysees prijkt de l’Arc de Triomphe vol trots. Het is een van beroemdste triomfbogen uit de geschiedenis die je gezien moet hebben. En….

Lees meer over L’Arc de Triomphe

citytrip parijs louvre bezienswaardigheden

Louvre

Ook al ben je niet echt een museumliefhebber, het Louvre zal je zeker niet teleurstellen. De bijzondere collectie van het Louvre en het indrukwekkend interieur laten niemand onberoerd. Het van oorsprong middeleeuws kasteel dat door….

Lees meer over het Louvre

citytrip parijs quartaire latin bezienswaardigheden

Quartier Latin

Quartier Latin is de bekende studentenwijk van Parijs. De sfeervolle Parijse cafeetjes, de eigenzinnige boekhandels en stijlvolle studenten geven Quartier Latin een bijzondere Boheemse charme. Deze wijk is een van de oudste en meeste bruisende delen van Parijs.

Lees meer over Quartier Latin

citytrip parijs centre pompidou bezienswaardigheden

Centre Pompidou

De architectuur van dit gekleurde museum is moderne kunst op zich. De Parijzenaren waren er in eerste instantie niet blij mee, maar uiteindelijk is Centre Pompidou een goedbezochte bezienswaardigheid Parijs die ongetwijfeld de moeite waard is om te bezoeken.

Lees meer over Centre Pompidou

citytrip parijs les halles bezienswaardigheden

Forum Les Halles

Shop naar hartenlust in deze voormalige overdekte fruit- en vleesmarkt in het 12e arrondissement in Parijs. Meer dan vier verdiepingen vol hippe winkels wachten met smart op je!

Lees meer over Forum Les Halles

citytrip parijs Orsay bezienswaardigheden

Musée d'Orsay

Werken van Monet tot Kadinsky vind je in het Musée d’Orsay. Kunstliefhebbers mogen dit museum gewoonweg niet overslaan! Een museum gehuisvest in een prachtig stationsgebouw uit….

Lees meer over Musée d’Orsay

citytrip parijs La Defense bezienswaardigheden

La Défense

La Défense is een moderne kantorenwijk, maar je kunt hier ook heerlijk winkelen in de vele overdekte shoppingmalls. Een prima wijk om te winkelen in Parijs. En naar een van de vele….

Lees meer over La Défense

Citytrip parijs Galerie Lafayette bezienswaardigheden

Galeries Lafayette

Als je al onder de indruk bent van grote warenhuizen als de Bijenkorf of Harrods, zal Galeries Lafayette je nog meer verbluft achterlaten. Deze chique winkelketen is een walhalla voor shopliefhebbers. Zeker de moeite waard om eens….

Lees meer over Galeries Lafayette

citytrip parijs Tour Montparnasse bezienswaardigheden

Tour Montparnasse

Een schitterend uitzicht genieten over Parijs vanaf de 57e verdieping? Dan kan vanaf de top van wolkenkrabber Tour Montparnasse. Vanaf het dakterras heb je een fenomenaal uitzicht van zo’n 200 meter hoogte over de lichtstad.

Lees meer over Tour Montparnasse

citytrip parijs Panteon bezienswaardigheden

Pantheon

Midden in Quartier Latin ligt het Pantheon, een indrukwekkende kerk die later omgebouwd werd om tombe te dienen voor significante Fransen. Marie Curie, Victor Hugo en Jean-Jacques Rousseau vonden hier onder andere hun rustplaats.

Lees meer over Pantheon

citytrip parijs Hôtel des Invalides bezienswaardigheden

Hôtel des Invalides

De Dôme des Invalides, was ooit een opvang voor gewonde en gehandicapte soldaten en is nu een militair museum. Ook bevat dit monument de prestigieuze tombe van Napoleon. Het is een niet te missen monument in het Parijse landschap.

Lees meer over Hotel des Invalides

citytrip parijs montmartre bezienswaardigheden

Montmartre

‘Het gezelligste plein met terrasjes van Parijs’, zo wordt Montmartre ook wel genoemd. Het is in ieder geval de favoriete plek van de vele kunstenaars die hier maar al te graag hun werk uitstallen en jou graag vereeuwigen op doek.

Lees meer over Montmartre

Pont Neuf Parijs

Pont Neuf

De Pont Neuf is de oudste en een van de breedste bruggen van Parijs die rijkelijk versierd is met kleine beeldhouwwerken. Loop over deze schitterende statige brug of vaar er onderdoor op een rondvaartboot en ontdek dit mooie monument!

Lees meer over Pont Neuf

Rodin Museum parijs

Musée Rodin

Altijd al ‘de Denker’ van Rodin in het echt willen zien? Dat kan in Musee Rodin. En da’s nog niet alles: nog veel meer wereldberoemde meesterwerken van deze beeldhouwer en Camille Claudel vind je in dit museum met uitgestrekte tuinen.

Lees meer over Musée Rodin

Place des vosges parijs

Place des Vosges

Dit magnifieke plein omgeven door statige huizen, antiekzaken en restaurants is een heerlijk plek om wat rust te vinden. Geniet van het groen, de fonteinen en beelden en bekijk wat het uitzicht was vanuit de huizen van veel beroemdheden.

Lees meer over Place des Vosges

Institut du Monde Arabe parijs

Institut du Monde Arabe

Ontdek de mysterieuze Arabische wereld in het Institut du Monde Arabe. Dit instituut licht een tipje van de sluier op door middel van kunstwerken, films, exposities, interactieve workshops en literatuur uit de Arabische beschaving.

 

Lees meer over Institut du Monde Arabe

disneyland parijs

Disneyland Parijs

Niet alleen het centrum van Parijs is een bezoekje waard, maar ook de omgeving. Zo vind je circa dertig kilometer ten oosten van de stad het magische attractiepark Disneyland Parijs. Een oogverblindend park van Mickey Mouse en Goofy en veel spectaculaire achtbanen, shows en attracties.

Lees meer over Disneyland Parijs

catacombs-paris

Catacombes de Paris

Daal af in de macabere ondergrondse wereld van Parijs en beland op het grootste kerkhof ter wereld. Ontdek in het duistere de kilometers lange gangen vol beenderen en botten en kom meer te weten over de mysterieuze geschiedenis van Parijs.

Lees meer over Catacombes de Paris

fontainebleau-parijs

Fontainebleau

De grote tegenhanger van Paleis Versailles is kasteel Fontainebleau. Raak onder de indruk van dit mooie kunstmonument dat meer dan 1500 kamers heeft en  schitterende groene tuinen, paviljoens en vijvers. Het museum binnenin het slot leert je meer over de Franse kunstgeschiedenis en architectuur.

 

Lees meer over Fontainebleau

Marché aux Puces parijs

Marché aux Puces

Marché aux Puces behoort tot een van de grootste rommelmarkten en antiekmarkten ter wereld. En dat is ongetwijfeld een bezoek waard. Struin langs de vele kleine zaakjes en kraampjes en wellicht tik jij nog wel iets moois op de kop!

Lees meer over Marché aux Puces

Musée Picasso parijs

Musée Picasso

Na een jarenlange renovatie is er ruimte gemaakt voor zowat alle werken van Picasso. Maar liefst vier verdiepingen vol kunstwerken van deze meester vind je in het Musee Picasso.

Lees meer over Musee Picasso

Jardin de Tuileries

Jardin de Tuileries

Jardin de Tuileries leent zich goed voor een ontspannen wandeling in het groen, pal in hartje Parijs. Op een van de vele bankjes en stoelen langs het water kun je even bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan van de stad Parijs.

Lees meer over Jardin de Tuileries