Arc De Triomphe

Je bent hier:

.L’Arc de Triomphe

Mensen die Parijs bezoeken ontkomen niet aan de Arc de Triomphe. De boog staat namelijk op het einde van de Champs-Elysées en pal in het midden van de Place Charles de Gaulle, een groot cirkelvormig plein waar maar liefst twaalf grote straten in uitmonden. Alle busreizen die excursies aanbieden komen langs de l’Arc de Triomphe. Rondom het plein is het altijd wel een drukte van jewelste door de vele auto’s.

 

Triomfboog:

Het was keizer Napoleon die in 1806 de opdracht gaf tot het bouwen van deze monumentale triomfboog ter ere van zijn vele overwinningen. Helaas heeft de man nooit de volledige l’Arc De Triomphe af kunnen zien en zijn triomf kunnen vieren. Napoleon was namelijk al verdreven voordat deze boog klaar was. Pas in 1836 werd de l’Arc de Triomphe voltooid.

 

Het graf van de Onbekende Soldaat:

De Parijse triomfboog is versierd met vele reliëfs. De meest memorabele oorlogen die Napoleon gevoerd heeft worden door de reliëfs herdacht. Afgebeeld zijn onder andere de Slag bij Austerlitz en  Slag van Aboukir. Het meest beroemde uitgehakt sculptuur is dat van het vertrek van de vrijwilligers in 1792, beter bekend als de Marseillaise. Bovenop de boog bevinden zich dertig schilden, elk van deze schilden bevat de naam van een van Napoleons succesvolle veldslagen. Daarnaast tref je ingegraveerde namen van de generaals die de Franse troepen onder Napoleon aanvoerden. Onderaan de triomfboog bevindt zich ook ‘het graf van de onbekende soldaat’ ter ere van de talloze gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

 

Geniet van het uitzicht vanaf de l’Arc de Triomphe:

Je kunt de triomfboog niet alleen van de buitenkant bewonderen, het is ook mogelijk de boog echt te bezoeken. Als je het aankan om meer dan 200 trappen te beklimmen (een lift is niet aanwezig) , kun je bovenop de Arc de Triomphe gaan staan. Vanaf de top van de boog heb je een mooi uitzicht over vele gedeeltes van Parijs, zoals de Eiffeltoren, La Défense en de Sacré-Coeur. Ook kun je vanaf hier recht over de drukke Champs Elysees kijken, inclusief verkeerschaos en dat is een veilige manier en best bijzonder uitzicht.

Wil jij ook alvast je ticket voor l’Arc de Triomphe bestellen? Vermijd wachtrijen en dure prijzen door eenvoudig hier je tickets online te bestellen.