Baselique De Sacré-Coeur

Je bent hier:

Basilique du Sacré Coeur

De Basilique de Sacre Coeur ligt in de wijk Montmartre, in het 18e arrondissement van het centrum van Parijs. De wijk dankt zijn bekendheid aan de vele kunstenaars die zich hier eind van de 19e eeuw vestigden. De smalle geplaveide straatjes, de vele kunstenaars, uiteenlopende terrasjes en restaurantjes en uiteraard de mooie basiliek Sacre Coeur met prachtig uitzicht zorgen ervoor dat deze plek door miljoenen toeristen per jaar wordt bezocht. Je waant je hier bijna in een klein, Frans kunstenaarsdorpje. En dat terwijl je toch in Parijs zit!

 

Grootste luidklokken ter wereld:

De Sacre Coeur werd in 1871 gebouwd en was in 1914 klaar. De basiliek werd gebouwd om de slachtoffers van Frans- Duitse oorlog te herdenken. Dit monument wordt door veel katholieken heden te dage nog steeds gezien als teken van hoop en geloof. Binnenin tref je er veel schilderijen en beeldhouwwerken. Onderin is ook een crypte te bezoeken. De hoge koepelvormig is voorzien van een gigantische klokkentoren met een klok die bijna twintig ton weegt; het is een van de grootste en zwaarste kerkklokken van de wereld.

 

Een eeuwige witte gevel:

De witte kleur en de ligging van de Sacre Coeur, bovenop de Montmartre heuvel, geeft deze basiliek bijna iets goddelijks. Vanaf meer dan de helft van alle straten van Parijs kun je de Sacre Coeur hoog zien liggen, die toekijkt en haast ‘waakt’ over de stad. De basiliek torent zelf boven de Eiffeltoren uit door zijn hoge ligging. Daardoor is het een van de meest opvallende monumenten van Parijs. Ondanks de zware vervuiling in Parijs, heeft de Sacré-Coeur toch altijd zijn fonkelende witte kleur weten te behouden. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door het soort steen, travertijn, dat is gebruikt. Wanneer het regent, reageert dit type steen op het water door calsiet uit te scheiden, dat als een soort bleekmiddel werkt.

 

Om bij de Sacré Coeur te kunnen komen, moet je wel eerst een grote trap beklimmen van zo’n  237 treden. Als je dit te zwaar vindt, kun je ook met de kabelbaan boven komen. Deze kabelbaan heet de Funiculaire de Montmartre. Wil jij de Sacre Coeur ook van dichtbij zien? Vergelijk dan de reizen en de prijzen via de reisbureaupagina  en voordat jij het weet sta jij voor deze schitterende witte basiliek met uitzicht over Parijs! Tickets voor de Sacre Coeur, kun je hier ook alvast bestellen. Met vooraf geboekte tickets vermijd je de normale, lange wachtrijen.