Champs-Elysées

Je bent hier:

Champs Elysées

Er is geen straat meer bezongen dan de Champs Elysees. De brede laan waartussen drukke rijbanen liggen, is omzoomd door bomen en talrijke winkels, uitgaansgelegenheden, terrasjes, bioscopen, reisbureaus en zoveel meer. Overdag is deze straat een geweldige plek om te shoppen, of om op een van vele de terrasjes te gaan zitten en allerlei typen mensen en auto’s te bekijken. Als je even doorloopt, dan kom je op het einde van de straat uit bij de L’Arc de Triomphe: de triomfboog van Napoleon dat een van de grootste trekpleisters is van Parijs.

’s Avonds is het minstens even gezellig druk op de Champs Elysées, dat komt mede doordat er doorgaans dan nog wat winkels open zijn, zoals grote Franse automerkdealers die van hun vestiging meer dan alleen maar een dealer hebben gemaakt. Je kunt hier behalve de nieuwste auto’s, vaak ook allerlei kunstwerken en high tech snufjes bekijken, en er tevens neervlijen om wat te drinken. Daarnaast tref je ook diverse bioscopen op de Champs Elysées, veel eetgelegenheden en hippe tenten met trendy interieurs en terrasjes.

 

De straat van de feesten en overwinningen:

Omdat dit zowat de meest brede en bekende straat van Parijs is, vinden de meeste feesten en herdenkingen vaak plaats op de Champs Elysées. Hier vieren bijvoorbeeld veel Parijzenaren Oud en Nieuw en militaire parades paraderen ook door deze straat. Daarnaast worden overwinningen zoals de wereldbeker voetbal ook op deze boulevard gevierd.

De Champs Elysées wordt net als de Eiffeltoren zowat nooit overgeslagen tijdens een stedentrip Parijs. Al ben je maar voor een dag in de Franse hoofdstad tijdens een dagtrip Parijs, de Champs Elysées moet je gewoon gezien hebben!