Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Niet ver van Parijs, in Marne-la-Vallée, ligt het Disneyland Resort Paris dat in 1992 de deuren opende. Het is de Europese versie van het Amerikaanse attractiepark Disneyworld. Vanaf het centrum van Parijs kun je Disneyland Paris makkelijk met het openbaar vervoer bereiken. Vanaf metrohalte Les Halles bijvoorbeeld kun je de regionale RER-A trein nemen die je binnen drie kwartier afzet bij Disneyland. Maar er zijn meer haltes in Parijs van waar je de trein kunt nemen naar Marne-la-Vallée-Chessy. Dat is namelijk het eindpunt van de lijn en tevens de halte voor Disneyland. Als je op stedentrip in Parijs bent, vergeet dan niet een dag uit te trekken voor een dagje Disneyland Paris.

 

De meest spectaculaire attracties

Als je dacht dat Disneyland Paris niet voor een volwassen publiek is, dan heb je het goed mis! Dit attractiepark is een must voor zowel jong als oud publiek. De spannende attracties bieden heel wat adrenaline en plezier.  De meest spannende attracties zijn onder andere Space Mountain: Mission 2, deze indoor achtbaan, waar de reis volledig in het donker is, neemt je mee langs verschillende planeten. De Big Thunder Mountain is een grote, houten achtbaan die je met bijna zestig kilometer per uur langs kaktussen, bergen en watervallen meeneemt en Phantom Manor met horror-thema is ook een grote publiekstrekker. Deze darkride in het spookhuis laat je ongetwijfeld gillend er weer uit komen. Stalen zenuwen moet je wel hebben om sommige attracties te trotseren in Disneyland. Een andere grote kaskraker is de Pirates of the Caribbean, waar je oog in oog met piraat Jack Sparrow staat als je eenmaal in het bootje stapt en langs diverse scènes uit deze bekende films vaart. En dit is maar een greep uit de vele attracties van Disneyland. In de loop der tijd is het attractiepark steeds gaan uitbreiden met nieuwe attracties en er zullen er gegarandeerd nog meer bijkomen.

 

Sleeping Beauty Castle

Het magische kasteel van Disneyland met sierlijke torens en glas-in-lood ramen dat tevens het symbool voor dit park is, wordt ook de Sleeping Beauty Castle genoemd. Vanaf het begin was dit kasteel er en het maakt echt indruk als je het nadert. Rondom het kasteel staan mooie gesnoeide bomen en vind je er ook de slapende draak, die af en toe de ogen en bek opent en brullend rook uitblaast. Het kasteel van Doornroosje is tijdens feestdagen ook vaak het middelpunt van lichtshows en optredens. Als je zo in het park rondloopt en het kasteel ziet met vele Disney-figuren dan kun je heel goed begrijpen waarom Disneyland Paris echt een hit is geworden.

 

Walt Disney Studios en hotels

Bij het park horen ook de Walt Disney Studios die in 2002 geopend werden. Het is een kleinere park dat kan worden opgevat als een aanvulling op de klassieke Disneyland park. Bekende attracties zijn onder meer de Tram Tour, een high tech tram die je meeneemt achter de schermen en complete filmsets, maar niet geheel zonder spanning. Verder kun je ook overnachten bij Disneyland. In totaal zijn er zeven Disney hotels die allemaal hun eigen thema hebben in en rondom het park.