Jardin de Tuileries Parijs

Jardin de Tuileries Parijs

Jardin des Tuileries dat in het 1e arrondissement ligt, is één van de meest populaire groene ruimten van Parijs. Het park ligt tussen het Louvre en de Champs Elysee, naast de rivier de Seine , dus het is gemakkelijk te vinden. Je kunt zo vanuit het Louvre doorlopen naar dit schitterend park, evenals vanaf het Musée d’Orsay en Place de la Concorde. Het is de ideale plek voor mensen die graag een ​​wandeling willen maken in de natuur, ook al zit je middenin de stad. En als je op stedentrip bent in Parijs, is dit een mooie plek om even bij te komen van alle indrukken van de stad.

 

Favoriete wandelpark

Bij het park hoorde ook een paleis, het Tuileries paleis dat gebouwd werd in opdracht van Catherine de Medici in de 16e eeuw, net zoals de bijbehorende tuinen. De tuinen  werden gemaakt in Italiaanse stijl, bestaande uit een groot aantal wandelpaden, een fontein en een versierde grot. Een eeuw later, gaf koning Lodewijk XIV de opdracht om met een nieuw ontwerp voor de tuinen te komen. Hij wilde de tuinen tevens uitbreiden. Op dat moment waren de tuinen al open gesteld voor het publiek en waren ze dus voor iedereen toegankelijk. Het werd de lievelingsplek voor de lokale bevolking. Het paleis werd echter in 1883 verwoest. Toch bleven de Parijzenaren daarna hier stug terug komen om te kunnen wandelen. En dat doen ze nog steeds tot aan vandaag de dag. Net zoals veel toeristen die hier echt kunnen genieten tijdens hun citytrip Parijs. De diverse wandelpaden, vele bloemen, vijvers, sculpturen en speeltuintjes voor de kinderen, bieden genoeg om enkele uurtjes ongestoord in het groen te kunnen genieten. Er zijn in het park genoeg banken en stoelen te vinden die door de gemeente gratis zijn geplaatst.

 

Evenementen in het park

Elk jaar wordt er hier ook de Paris Fashion Week gehouden. Veel beroemdheden, modellen en modeliefhebbers vinden dan hun weg naar deze trendy happening. Het is tevens de locatie voor de Parijse Tuileries-feest, een kermis die van juni tot augustus loopt. Sporadisch worden ook nog andere evenementen in Jardin de Tuileries gehouden.

 

Het verlengstuk van Jardin de Tuileries:

de  Louvre tuinenTen oosten van de Jardin des Tuileries liggen de Louvre Tuinen. Je loopt zo van het ene park naar dit andere park. En als je net het Louvre  bezocht hebt, dan steek je Place du Carrousel over en je bent er! Ook dit stukje groen wordt versierd met beelden en historische monumenten die nog dateren uit  de tijd dat Napoleon Bonaparte de strijd tegen de Russische en Oostenrijkse rijken opnam.