Marché aux Puces Parijs

Marché aux Puces Parijs

De Marché aux Puces is wellicht de meest bekende vlooienmarkt van Parijs. Deze markt wordt soms ook wel de vlooienmarkt van Saint-Ouen genoemd. Deze bonte markt bestaat al sinds 1870 en is uitgegroeid tot zoals de lokalen het zelf zeggen ‘de mooiste en meest interessante markt van de wereld’. Het is sowieso erkend als een van de grootste antiekmarkt en rommelmarkt in de wereld. Dus zeker een must om te doen tijdens je stedentrip Parijs. Wat kan je hier allemaal verwachten?

 

Unieke sfeer

Maar liefst vijftien verschillende markten staan verspreid op een gebied van zo’n negen hectare, en elk jaar weet deze bijzondere vlooienmarkt circa twee miljoen bezoekers te trekken. Zowel lokale als internationale bezoekers. Hier loopt dus echt een mengelmoes van Parijzenaars en vele toeristen. De unieke sfeer, het betoverend straatbeeld en de kruising van een cultureel hedendaags evenement met de rijke geschiedenis maken Marche aux Puces zo geliefd en bijzonder. Antiquairs, restaurateurs, ambachtslieden, kunstenaars, kooplieden, infanteristen, iedereen vind je wel op deze markt.

 

Koopjes…of niet?

Op de vlooienmarkt vind je behalve een heleboel tweedehands spullen soms ook nog zeldzame stukken en schitterende stukken antiek en brocante. Ondanks het een tweedehands markt is, liggen de prijzen niet altijd zo laag als verwacht. Vooral antiquairs weten heel goed de waarde van hun spullen en hangen daar niet altijd een goedkoop prijskaartje aan. Dat wil niet zeggen dat je hier nimmer mooie koopjes op de kop kan tikken. Het is een kwestie van goed kijken en soms onderhandelen. Wees dus niet te bescheiden om dit niet te doen.

 

Jazzfestival en andere evenementen

Marché aux Puces is ook zo nu en dan achtergrond van diverse festivals en evenementen. Zo wordt hier bijna elke jaar het Jazz Festival gehouden in de maand juni. Diverse Franse artiesten als Cali, Zaz, Martin Taylor en Didier treden hier dan op, elk jaar met wisselende zangers en zangeressen.

 

Waar en hoe?

De vlooienmarkt kun je op zaterdag, zondag en maandag tot 18.00 uur bezoeken (op maandag tot 17.00 uur). Wees voorbereid, want op  zondag is het een drukte van jewelste. Zeker als het zonnetje schijnt is het schuifelen geblazen tussen de winkeltjes, kraampjes en straatjes. Maandag is de rustigste dag. Sommige handelaren zijn dan ook niet altijd geopend. Het snelste ben je er als je de metro neemt, stap dan uit bij halte Porte de Clignancourt. Steek de perifeer over en loop dan naar het noorden, dan kom je vanzelf uit bij de markt. Als je in het bezit van de Paris Pass bent, dan kun je gratis met het openbaar vervoer reizen.