Moulin Rouge

Je bent hier:

Moulin Rouge

Deze Parijse nachtclub heeft wereldfaam behaald. Van heinde en ver komen mensen om de club te kunnen bewonderen of hier een cabaretshow mee te mogen maken. Moulin Rouge staat middenin de rosse buurt van Parijs, aan de Boulevard de Clichy. Het gebouw doet zijn naam eer aan met de schitterend verlichte molenwieken en neonletters die op het dak staan.

 

Historie Moulin Rouge:

De Moulin Rouge kent een lange geschiedenis. Het cabaret opende haar deuren in oktober 1889 en is inmiddels een wereldwijd begrip geworden. En dat is goed verklaarbaar, want grote namen als Edith Piaf en Yves Montand hebben hier in de loop der tijd opgetreden. In 1944 stond Edith Piaf op de planken van de Moulin Rouge en toen was ze al een grote ster. Jaren daarvoor, tijdens haar eerste show in de Moulin Rouge werd ze begeleid door een jonge kunstenaar genaamd Yves Montand. Hun ontmoeting heeft geleid tot de succesvolle carrière van Montand. De Moulin Rouge is een startplaats geweest van veel succesvolle artiesten en ook het podium voor artiesten die al furore hadden gemaakt. Een broeinest van talenten.

 

Wereldberoemd:

Als er een cabaret is dat zijn stempel op verschillende generaties heeft achtergelaten en nog steeds faam geniet als het meest beroemde en mythische cabaret over de hele wereld, dan is dat Moulin Rouge wel. Alleen al de naam wordt over de hele wereld gekopieerd voor shows of gebouwen en de Moulin Rouge zelf komt veelvuldig voor in uiteenlopende boeken en films. Er bestaat zelfs een de musical Moulin Rouge en de gelijknamige bekende musicalfilm waar Nicole Kidman in heeft gespeeld.

 

Welcome. We’re Open!

Een leuk feitje is dat Moulin Rouge het eerste elektrische gebouw van Parijs was. Met de herkenbare rode kleur van het cabaret en de elektrisch aangedreven gevel zou le Moulin Rouge het symbool van Parijs moeten worden. Wanneer shows om tien uur ’s avonds begonnen, gingen de lichten aan om als een soort vuurtorenbaken de gasten te verwelkomen. Let the show begin!

Ben jij ook klaar om zo’n wervelden show bij te wonen? Waar je behalve van de showgirls ook kan genieten van een heerlijk diner en een lekker drankje. De cabaretshows van de Moulin Rouge zijn een van de meest populaire revues van Parijs dus koop wel van te voren je kaartjes. Dan word je ook niet teleurgesteld tijdens je weekend Parijs. Je kunt hier alvast je entreekaarten  bestellen voor Moulin Rouge shows.