Musée Picasso Parijs

Musée Picasso Parijs

 Het Musée Picasso, dat opgericht is in 1985 is gehuisvest in het Hotel Salé, een van de meest iconische particuliere hotels gebouwd aan het einde van de 17e eeuw. Het museum heeft een jarenlange renovatie ondergaan. De renovatie van Musée Picasso duurde zo lang, dat de nakomelingen van Picasso een rel schopten. De directrice van het museum verloor daardoor haar baan, maar de opening kon toch nog plaatsvinden op de verjaardag van de schilder: op 25 oktober 2014. We hebben er even op moeten wachten, maar Parijs heeft er met dit vernieuwd museum weer wel een topmuseum bij! Ook al ben je misschien niet zo lang op stedentrip Parijs, deze culturele hotspot moet je als eerste gezien hebben!

 

Dertig expositiezalen vol Picasso’s

Als je dus ook van oude gebouwen houdt, en vooral de karakteristieke Parijs panden, dan is een bezoek aan het Picasso-museum zeker een must, al is het maar voor het pand waar het museum in huist. Het is uitgeroepen tot een van de mooiste 17e-eeuwse villa’s van de Marais. Het Musée Picasso heeft door zijn omvangrijke renovatie een drie keer zo groot oppervlakte gekregen als daarvoor en is daarna nu gigantisch geworden. Hou je vast, je vind er vier etages vol kunst van Picasso verspreid over meer dan dertig expositiezalen! Het museum exposeert niet alleen duizenden werken van Picasso zelf, maar ook een heel assortiment van stukken die de kunstenaar zelf had verzameld, onder andere van Matisse en Cézanne. Het moge duidelijk zijn, na een dag in Parijs zo’n veelzijdig en groot museum vol zalen kunst gezien te hebben, ben je helemaal verzadigd.

 

Combineer Picasso met zwemmen of shoppen

Het Musée Picasso ligt midden in het 3e arrondissement, pal in de gezellige wijk Le Marais, dus een rondje Picasso, combineer je hier makkelijk met een middagje winkelen in deze leuke wijk van Parijs. Of wil je liever even een frisse duik in het zwembad nemen? Het stadszwembad Piscine Pontoise  ligt namelijk in Quartier Latin, niet ver van het Picasso museum. Veel studenten komen hier zwemmen en het zwembad is open tot middernacht.

 

Gratis toegang Picasso Museum

Als je slim bent, schaf je voor je vertrek naar Parijs deParis Pass  aan. Met deze pas op zak, loop je zo door bij de ingang van het Picasso museum in Parijs. Je hoeft geen gepast geld te hebben of je pinpas meer uit je portemonnee te halen. En evenmin hoef je in de rij te wachten. Met deze pas heb je namelijk toegang tot tientallen bezienswaardigheden Parijs en bekende attracties. Je betaalt eenmalig een vaste prijs en dan kun je helemaal los gaan in Parijs, het is namelijk ook nog eens inclusief openbaar vervoer in Parijs.

 

Musée Picasso, Hôtel Salé, 5 rue de Thorigny, Paris

 www.museepicassoparis.fr