Musée Rodin Parijs

Musée Rodin Parijs

Musée Rodin in Parijs dat in het 7e arrondissement ligt, is wereldberoemd. Uit de hele wereld komen mensen van heinde en ver om dit museum te bezoeken. Als je eenmaal in Parijs bent, mag Musee Rodin dus echt niet op je museumlijstje ontbreken tijdens je stedentrip Parijs. Lees snel verder waarom.

 

Museum en voormalige levensplek van Auguste Rodin

Dit museum dat in 1919 de deuren opende, ligt verscholen achter een ingetogen 18e eeuwse gevel van een statig herenhuis. Dit huis met rijke tuinen dienen als huisvesting van de permanente collecties meesterwerken van de beeldhouwer Auguste Rodin en ook een aantal werken van zijn minnares en onrustige muze Camille Claudel. Een bijzonder feit is dat het herenhuis een voormalige hotel was die Hôtel Biron heette en waar Rodin zelf de laatste negen jaren van zijn leven heeft doorgebracht. Je bezoekt dus niet alleen zijn werken, maar kunt ook zelf ervaren hoe en waar Rodin bijna een decennia lang heeft geleefd.

 

De denker in de beeldentuin

Een belangrijk deel van de collectie is niet alleen binnen, maar ook buiten te bewonderen. Dit 18e-eeuwse landhuis wordt namelijk omringd door drie hectare van vreedzame en romantische tuinen. Deze Franse tuinen, die rijk zijn beplant met planten, bomen en struiken, staan vol kunstwerken. Een prachtige stukje natuur die omgetoverd is tot eersteklas beeldentuinen. Maak een wandeling door het uitgestrekte terrein, snuif de bloemengeuren op en ontdek enkele van de belangrijkste werken van de meester: De denker, de Burgers van Calais en de Poorten van de hel oftewel de Hellepoort. In deze tuin komen de vele kunstwerken helemaal tot hun recht. In de beeldentuin staan bekende werken van Rodin zoals ‘De Denker’, ‘Eve’ en ‘De Hellepoort’. Deze beroemde beelden waren ooit onderdeel van de privécollectie van Rodin. Toen hij nog leefde had hij een eigen collectie van kunstwerken van onder andere Van Goh en Renoir, die hij aan de Franse staat schonk.

 

Gratis toegang tot Musee Rodin?

Verblijf jij 2 dagen in Parijs of langer? Wil jij ook zo door kunnen lopen bij aankomst van dit museum en niet te hoeven pinnen of cash te betalen? Zorg dan dat je van te voren je Parijs Pas aanschaft. Daarmee heb je gratis toegang tot Musee Rodin en de beeldentuinen. En met zo een pas in je bezit, profiteer je van nog meer voordelen. Je hebt maar liefst toegang tot zestig bekende musea en monumenten van Parijs en je kunt van zowat alle openbaar vervoermiddelen gebruik maken. Zo reis je wel heel snel en voordelig door Parijs en zie je ongelooflijk veel. Schaf dus snel die Parijs Pas aan! Via citytripparijs.eu kun je dat wel helemaal makkelijk doen, klik hier op deze link.