Versailles

Je bent hier:

Versailles

Chateau de Versailles oftewel het Paleis van Versailles is een bezienswaardigheid die echt bij Parijs hoort. Dit prachtige paleis was het werk van verschillende kunstenaars die een halve eeuw gewerkt hebben aan de voltooiing van Versailles in opdracht van verschillende Franse koningen. Versailles was uiteindelijk de belangrijkste residentie van diverse Franse koningen, als Lodewijk XIV tot Louis XVI (1682-1789). Binnen het paleis van Versailles zijn er vele luxe kamers die voor de koning en de koningin bestemd waren. De slaapkamer van koning Lodewijk XIV ligt op de bovenste verdieping gelegen met een strategische positie in het midden van het gebouw. Versailles staat op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed.

 

Wandel door de koninklijke tuinen:

De tuinen van Versailles zijn een van de grootste koninklijke tuinen in de wereld. Hier kun je dus wel even zoet zijn. Niet alleen het paleis, maar ook de tuinen vertegenwoordigen de pracht en praal van de Franse natie uit de 17e en 18e eeuw. In de tuinen staan zo’n vijftig fonteinen en vijvers en 200.000 bomen verspreid. Daarnaast groeien er honderden verschillende soorten planten met kleurrijke bloemen en staan er veel mooie beelden. In het midden van het park zijn wat restaurantjes en openbare toiletten te vinden, waar je even kunt bijkomen van je wandeling. Aangezien er zoveel te doen is, heb je bijna aan een dag niet genoeg om Versailles en al haar prachten goed te bekijken.  In de zomermaanden kun je de beroemde muzikale fonteinenshow of muzikale tuinenshow bewonderen. Hou je veel van kastelen en mooie tuinen? Vergeet dan ook niet de andere parel te bezoeken dat nog zuidelijker ligt dan Versailles, paleis Fontainebleau .

 

Toegangskaarten:

Er zijn diverse toegangskaarten voor Versailles die je bij de ingang ter plekke kunt kopen. Je kunt een kaartje kopen voor onafhankelijk toegang, zodat je alles in je eigen tempo kunt bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om een zelfstandige audiotour te doen waarbij je meer informatie krijgt over de verschillende kamers, vleugels en tuinen via een hoofdtelefoon. Of je kunt gaan voor een tour onder begeleiding van een gids.

Toegang zonder wachtrij tot het Kasteel van Versailles en de tuinen van Versailles? Boek dan hier je tickets.

Kijk hier voor meer bezienswaardigheden Parijs.