Winkelen in Parijs

Je bent hier:

winkelen in parijsParijs is een winkelstad bij uitstek. Of je nu smalle straatjes in gaat of de brede boulevards opzoekt, overal vind je winkels. Van bijzonder kleine winkeltjes met zeldzame boeken of loss
e schaakstukken die met de hand beschilderd zijn, of juist megagrote warenhuizen en shoppingmalls waar je van alles kunt vinden. Het is allemaal aanwezig in Parijs.

Winkelen Parijs

 

Trek er maar wat tijd voor uit, want als je eenmaal aankomt op de grote winkelboulevard Haussmann, kom je ongetwijfeld tijd tekort. Zoveel winkels dat je hier vindt, onder andere Galeries Lafayette. Deze straat en alle nabijgelegen straten zijn echt het winkelgebied van Parijs. Gelukkig zijn de meeste winkels tot ’s avonds open. Saint-Germain-des-Prés is de chique tegenhanger van Boulevard Haussmann, hier is vooral veel merkkkleding te vinden en ook veel kleine eettentjes en gebakwinkeltjes. Hippe en nieuwe winkeltjes vind je vooral in de zuidelijke Marais. Je treft hier voornamelijk veel creatieve mode, design- en cadeauwinkels.

Zoals dus duidelijk is: winkelen in Parijs gaat dus heel makkelijk en bijna vanzelf!

 

Winkelen in overdekte winkelcentra

Als het regent of slechter weer is, kun je goed terecht in een van de vele overdekte winkelcentra van Parijs. Ook natuurlijk als je gewoon graag alle winkels onder een dak wilt hebben op loopafstand. Als je even voorbij de Notre Dame loopt, kom je uit bij Les Halles, dit is niet alleen het grootste metrostation ter wereld, ook een van de grootste shoppingmalls van Parijs. Behalve winkels, zijn hier ook discotheken en bioscopen. Genoeg voor een hele dag plezier dus. Daarnaast is er enkele jaren geleden een nieuw overdekt winkelcentrum geopend vlakbij de Seine, Beaugrenelle Paris. En ook hier dezelfde faciliteiten, inclusief meer dan vierhonderd winkels. Een bekend groot overdekt warenhuis waar je ook behoorlijk kunt shoppen en die al sinds 1838 bestaat, is warenhuis Le Bon Marché. Je vindt deze luxueuze winkel aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs, niet ver van Musee d’Orsay. Andere grote bekende warenhuizen zijn Printemps en Le Samaritaine.

 

Souvenirs in Parijs

Parijs heeft ook grote winkelboulevards en vele gezellige winkelstraatjes waar genoeg mogelijkheden zijn om leuke souvenirs te scoren. Vooral in Montmartre  kun je leuke dingen kopen zoals posters, stickers, pennen, tekeningen van Parijs, sleutelhangers en koelkastmagneten als herinnering aan je stedentrip Parijs. Ook is het mogelijk om beeldjes te kopen van onder andere de Eiffeltoren, de Sacre Coeur en de Notre dame . Uiteraard kom je nog tal van andere leuke souvenirs Parijs tegen die tot de verbeelding spreken. Parijs is immers een ideale stad om te winkelen. Ben je dus een echte shopliefhebber, dan is Parijs absoluut de moeite waard, want met alle grote winkelcentra, gezellige winkelstraatjes en grote, bekende winkels, kijk je je ogen uit!