galeries lafayette parijs

Galeries Lafayette Parijs:

 

Parijs kan tot de hoofdstad van Europa (en misschien wel de wereld) gerekend worden als het om winkelen gaat. Elke bezoeker trekt dan ook wel enige tijd uit om hier eens keer te shoppen. Struinen over de brede boulevards en winkel in en uit om op zoek te gaan naar bijzondere spulletjes. Je vindt van alles in Parijs; van exclusieve mode tot zeldzame boeken en van nieuwe gadgets tot exotisch voedsel. Als je van mode houdt en parfumerie, dan moet je echt Galeries Lafayette Parijs bezoeken. En ook al zou je niet van trendy kleding en make-up houden, alleen al het pand is een bezoek waard. Bovendien kun je er elke dinsdag gratis een heuse haute couture modeshow meemaken, het hele jaar door. Begin modeshow om 11.00 uur.

 

Glazen koepel

Deze meest bekende en prestigieuze winkel van Parijs ligt in het 9e arrondissement aan de Boulevard Haussmann (niet ver van de  l’opera ) dat tot een van de beste straten van de stad om te shoppen gerekend mag worden. Galeries Lafayette werd in 1893 geopend. Bij binnenkomst zal je verbluft staan door de megagrote koepel van glas en glas-in-lood boven je hoofd die uit 1912 stamt en de gouden etages. Wellicht is Galeries Lafayette wel meer bekend om zijn koepel en etalages dan om de verkochte spullen. Tegenwoordig is het gebouw van tien verdiepingen hoog een beschermd stadsmonument.

 

Diverse vestigingen

Deze Franse warenhuisketen is in meer dan zestig steden door heel Frankrijk vertegenwoordigt en ook ver daarbuiten. Zo vind je bijvoorbeeld in Marokko en in Duitsland ook vestigingen waar je naar hartenlust kunt shoppen. Galeries Lafayette is eigenlijk een soort internationale Bijenkorf van de Fransen. Hier tref je dus allerlei goederen aan zoals bij onze warenketen, en dan met name duurdere parfumerie en kleding. Galeries Lafayette doet ook veel aan reclame. Al sinds mensenheugenis maakt deze winkelketen eigen stadsplattegronden van Parijs met diverse kortingsbonnen. Deze kun je zelf in de winkel halen of krijg je vast en zeker wel ergens uitgedeeld.

 

Uitzicht over Parijs

Galeries Lafayette is niet alleen een prima plek om te shoppen, maar ook om wat te drinken of te eten. Op de hoogste verdieping vind je het restaurant met dakterras van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Wil je weten waar je nog meer fijn kunt winkelen in Parijs?