la defence parijs

La Défense Parijs:

La Défense ligt verspreid over drie verschillende gemeenten in de regio Parijs, namelijk Puteaux, Courbevoie en Nanterre. Het is de grootste zakenwijk van Europa en ligt niet al te ver van het centrum van Parijs. Het beste neem je de metro om er te komen. Hier tref je veel wolkenkrabbers en kantoorgebouwen aan, je waant je bijna in New York. Ze behoren tot de hoogste wolkenkrabbers van heel Frankrijk. Lijnrecht op de l’Arc de Triomphe ligt de Grande Arche. Deze grote zilverkeurige boog is de moderne versie van de l’Arc de Triomphe in La Defense. Denk niet dat La Defense alleen voor mannen in grijze pakken is die naar hun werk gaan. Er valt heel wat te beleven in La Defense, ook als je op stedentrip Parijs bent..

 

Grande Arche de la Defense

Allereerst kunnen kunstliefhebbers hier goed terecht; Verspreid door La Defense staan namelijk uiteenlopende interessante, moderne kunstwerken. Meer dan zestig stuks in totaal. Daarnaast is de Grand l’Arche een bezienswaardigheid die veel internationale bezoekers trekt. Dit moderne gebouw van 110 meter hoog, heeft de vorm van een open kubus. Officieel heet deze boog: La Grande Arche de la Fraternité, en het werd precies tweehonderd 200 jaar na de bestorming van de Bastille tijdens de Franse Revolutie, officieel geopend. Je kunt onder de boog gaan staan en van het geweldig uitzicht genieten op onder meer de Arc de Triomphe, de obelisk van Place de la Concorde en het Louvre museum. Het dak was voorheen toegankelijk voor publiek, maar sinds enige tijd niet meer.

 

Uitgaan in La Defense

Deze moderne wijk is niet alleen een bezoek waard voor de shoppingmalls of voor de l’Arche. Je kunt hier ook goed uitgaan. Op die manier kun je een middagje shoppen goed combineren met een prima restaurant in La Defense of wat entertainment. Als je in een oogwenk bedient wilt worden en je zoekt een plek waar ze uitstekend Engels spreken, bezoek dan de Skyline Bar (Entree 2 Esplanade Generale De Gaulle). Je kunt hier voortreffelijk eten (veelal Spaanse tapas), een drankje drinken of losgaan op de muziek die de DJ dagelijks draait. De meest belangrijke reden waarom veel mensen deze bar bezoeken is vanwege het uitzicht. Vanaf de bar heb je een verbazingwekkend mooi uitzicht op de Eiffeltoren. En andere leuke tent aan de rand van La Défense is La Quille de Nanterre aan de 33 Place Nelson Mandela. Dit is een groot amusementscentrum met onder andere diverse bowlingbanen, een etage vol pooltafels en een aangrenzend restaurant. Groot genoeg voor een avond vol vertier dus.