Musée d'Orsay Parijs

Musée d’Orsay Parijs

 

Ben je liefhebber van kunstschilders als Henri Rousseau, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec en Paul Cézanne? Dan mag je het Musee d’Orsay Parijs niet overslaan tijdens je stedentrip Parijs. Musée d’Orsay is nu een van de meest bekende musea in Parijs en een echte toeristische trekpleister. Elk jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen mensen het museum.

 

Gelegen in een van de mooiste stukjes van Parijs

Dit museum aan de oever van de Seine bevindt zich in het 7e arrondissement, dat ook het arrondissement is waar toeristische attracties te vinden zijn zoals de Eiffeltoren en Hôtel des Invalides, maar ook vele fantastische musea, zoals het Musée d’Orsay Parijs en Musée Rodin. Het is tevens ook een zeer populaire woonwijk in Parijs, omdat veel appartementen in deze wijk een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren bieden.

 

Het museum van Impressionisme

In 1986 opende dit museum zijn deuren dat bol van impressionistische werken staat. Voornamelijk kunst uit Frankrijk en het Westen uit de jaren 1848 tot en met 1914 vind je in het mooie Musee d’Orsay. Daarnaast tref je ook diverse beeldhouwkunsten en toegepaste kunst aan. De meest bekende schilders die zijn vertegenwoordigd  in dit museum zijn onder andere Rodin, Frédéric Bazille, Édouard Manet, Claude Monet, Renoir, Edgar Degas, Alfred Sisley, Georges Seurat, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Cézanne en Henri Rousseau.

 

Gevestigd in een oud, maar markant treinstation

Een leuk weetje is dat het museumgevestigd is een voormalig treinstation Gare d’Orsay. Dat gebouwd werd voor de Wereldtentoonstelling van 1900 en daarna het kopstation was van meerdere spoorlijnverbindingen die naar Zuid-Frankijk liepen. De toenmalige president François Mitterand heeft met trots dit museum geopend. Na de opening in 1986 werden kunstwerken uit diverse andere musea naar Musee d’Orsay gebracht. Onder andere uit het Louvre museum en Centre Georges Pompidou. Het oude treingebouw geeft extra sfeer en charme aan dit museum en daardoor is Musée d’Orsay een van de mooiste en originele musea van Parijs.

 Musee d’orsay staat bekend om de lange wachtrijen, het is immers het meest bekende museum van Parijs. Wil jij ook nu alvast je ticket voor Musee d’Orsay bestellen? Zonder tijdens je stedentrip Parijs lang in de rij te staan? Klik dan hier voor online entreebewijzen.