Shoppen in Parijs

Wat valt er te shoppen in Parijs? Nou heel veel. Parijs is de winkelstad bij uitstek. Misschien is het wel de hoofdstad – samen met New York – van de wereld als het om shoppen gaat. En zonder twijfel is het de modehoofdstad van de wereld. Shop-a-holics- kunnen hier dus dagen shoppen tot dat ze er bij neervallen!

Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs om een citytrip Parijs te boeken bij:

Je kunt wel twee weken uittrekken om te gaan shoppen in Parijs…en dan heb je nog niet alle winkelstraten gehad! Dat zegt dus al genoeg. Zoek je brede boulevards vol winkels? Danmag je Boulevard Haussmann niet overslaan. Dit is een van de meest bekende en grote winkelstraten van Parijs. Hier zit onder andere ook het befaamde Galeries Lafayette, net zoals twee GAP-winkels, een megagrote C&A en Hennes en Maurits. Op Saint-Germain-des-Prés kun je ook lekker shoppen Parijs, luxe modewinkels zijn hier in overvloed.

 

Shoppen in overdekte winkelcentra

Parijs kent vele grote, overdekte winkelcentra. Grotere winkelcentra en commerciële gebieden zie je vooral in de voorsteden van Parijs, maar ook in hartje centrum zijn er talloze mogelijkheden. De meest bekende zijn ongetwijfeld Les Halles  in het eerste arrondissement van Parijs, niet ver van de Notre Dame en de Les Quatre Temps  in La Defense. Meer dan tweehonderd winkels en uiteenlopende restaurants wachten hier op je. Zeven dagen in week zijn de winkels open, ook ’s avonds. Bovendien tref je er ook een groot bioscoopcentrum met Engelstalige films en Franse ondertiteling. Sinds 2013 heeft Parijs er een mooie, nieuwe shoppingmall bij: Beaugrenelle Paris. Deze ligt aan 12 Rue Linois in het 15e arrondissement dus niet in het hart van het centrum, maar ietsjes daarbuiten. Toch is het goed te doen met de metro om hier te komen. Maar liefst 45.000 m2 aan winkelplezier ligt hier uitgespreid. Winkels als Guerlain, Levi’s, LaCoste, Marks & Spencer, Hollister en The North Face kun je hier vinden. Tevens een grote Pathe bioscoop. Verder kun je ook je ogen uitkijken en natuurlijk mooie kleding kopen in het fraaie Galeries Lafayette  aan de Boulevard Haussmann.

 

Koopjes

Parijs is ook de ideale stad voor koopjesjagers. Alles, van haute couture tot huishoudelijke artikelen kun je dikwijls tegen stevige kortingen vinden. Je moet gewoon goed rondkijken. De historische wijk Le Marais is bijvoorbeeld een geliefde buurt van de mensen die graag willen snuffelen in leuke boetieks en willen kopen tegen betaalbare prijzen. Mode, hebbedingetjes, lekkernijen en hippe galeries zitten hier genoeg, evenals een aantal leuke horecagelegenheden. Natuurlijk kun je ook snuffelen op rommelmarkten naar tweedehands spullen, bijvoorbeeld Marche au Puces. Hier vind je werkelijk van alles, en tevens een hoop gezelligheid in de buitenlucht. En dit is maar een van de vele vlooienmarkten waar je goed kunt shoppen in Parijs. En als je toch op koopjesjacht gaat, dan zijn januari en juli de beste maanden, want dan is het uitverkoop in de grote stad. Dan kun je bijvoorbeeld merkkleding voor zeker de helft van de prijs kopen. Uitverkoop wordt aangeduid met ‘soldes’.