tour-montparnasse-parijs

Tour Montparnasse Parijs

In de wijk Montparnasse, op een steenworp afstand van het gelijknamige treinstation, staat wolkenkrabber Tour Montparnasse. De toren werd gebouwd tussen 1969 en 1973. Gedurende bijna veertig jaar was Tour Montparnasse de hoogste wolkenkrabber van Parijs en van heel Frankrijk. Met een hoogte van 210 meter en 59 verdiepingen steekt de zwarte wolkenkrabber Montparnasse vier boven het Parijse landschap uit.

Waan je als een vogel boven de stad

Tour Montparnasse is een van de vele bezienswaardigheden van Parijs . Vanaf dit gebouw kun je namelijk een magnifiek uitzicht over de stad hebben. Als je geluk hebt, kun je meer dan veertig kilometer ver kijken op zonnige dagen vanaf het dak. Vanaf hier heb je dus echt een birdview over het romantisch Parijs. Het duurde vier jaar om deze wolkenkrabber te bouwen en het sloeg meteen al aan bij toeristen om de toren te beklimmen. En dat hoeft niet per trap, alleen al de snelle lift is een attractie op zich. Behalve het enorme glazen dakterras, kun je ook een hapje eten of wat drinken en lekker ontspannen. Er is namelijk een restaurant, een kleine bioscoop en een expositieruimte aanwezig. Geregeld kun je er nieuwe exposities en films bewonderen van bekende en minder bekend kunstenaars. De overige verdiepingen doen dienst als kantoorruimte die bedrijven kunnen afhuren.

Niet meer de grootste

In 2009 moest de Tour Montparnasse zijn status als hoogste gebouw van Parijs en eigenlijk het hele land, opgeven. In la Defense werd namelijk de Tour First gerenoveerd. Na de renovatie was deze toren maar liefst 225 meter hoog. En als je de antenne meerekent, dan meet de Tour First zelfs 231 meter. Desalniettemin blijft het de moeite waard de Montparnasse te bezoeken. En als je daar toch in de buurt bent, combineer dan je bezoek met een wandeling door deze buurt. Ook al staan hier minder karakteristieke gebouwen, er is wel heel veel te doen. Er zijn enorm hippe tentjes en clubs, goede restaurantjes en een mooie bioscoop waar ze de ongecensureerde versies van Amerikaanse films draaien met Franse ondertiteling.

Koop je kaartje alvast!

Het kan wel eens druk zijn, beneden in Tour Montparnasse, door de vele toeristen die hun kaartje willen kopen. Wil jij dat liever vermijden? Koop dan ook nu alvast je ticket voor Tour Montparnasse. Dan hoef je je kostbare tijd tijdens je stedentrip Parijs niet te verspillen door lang in de rij te hoeven staan. Klik hier voor online entreebewijzen.