Trein naar Parijs

Met de trein kun je binnen enkele uren in het centrum van Parijs staan! Het is nog sneller dan reizen met de bus. De treinverbindingen zijn doorgaans uitstekend naar Parijs. Waarom dus niet een treinreis boeken naar de mooie Lichtstad?

Er zijn vanuit ons land diverse goede treinverbindingen naar Parijs voor het maken van een mooie stedentrip Parijs. Een van de makkelijkste en voordeligste manieren om naar Parijs te gaan is de met de trein. Bovendien is deze keuze een makkelijke, snelle en doorgaans goedkope manier van reizen.

Koop direct jouw treinkaartjes naar Parijs

De meeste bezoekers vonden de beste prijs om een treinreis naar Parijs te boeken bij:

Thalys

Als je aan een treinreis Parijs denkt, denk je meteen als eerste aan de hogesnelheidstrein Thalys. Parijs heeft een rechtstreekse verbinding met Nederland en België middels de Thalys. Dat betekent dus wel heel snel op je bestemming aankomen. Binnen een paar uur sta jij al middenin het centrum van Parijs. Deze hogesnelheidstrein doet er vanaf Amsterdam ongeveer drie en 20 minuten over, vanuit Antwerpen-Centraal twee uur en vanuit Brussel-Zuid circa anderhalf uur voor hij aankomt op Gare du Nord (10e arrondissement). Ook vanuit Luik (twee uur en 15 minuten) en Oostende (twee uur en 50 minuten) rijdt de Thalys naar Parijs.

 

Eersteklas of tweedeklas?

Je moet van te voren wel een stoel boeken voor de Thalys. Dat komt doordat reizen met de Thalys doorgaans altijd met een stoelnummer gaat. Je kunt er voor kiezen tweedeklas (comfort 2) of eerste klas (comfort 1) te reizen. Uiteraard is eersteklas wat comfortabeler. Bij een Comfort 1 boeking krijg je onder andere royale stoelen met meer rust en ruimte om te lezen, werken of internetten. Een Wi-Fi-verbinding is gratis, er wordt een maaltijd geserveerd bij je zitplaats en er liggen gratis tijdschriften en kranten in de eerste klas compartimenten. Bovendien heb je dan ook toegang tot comfortabele wachtruimten die aanwezig zijn op bepaalde treinstations, onder meer op station Schiphol, Rotterdam en Brussel.

 

Prijzen en kaartjes treinreis Parijs

De prijzen voor een kaartje variëren per dag. Meestal zijn de meest gunstige prijzen beschikbaar als je wat vroeger van te voren boekt, maar er zijn ook actuele aanbiedingen. Daarom is het verstandig om de website vaker te checken. Om een treinreis te boeken naar Parijs, kan je kijken op de website van

 

Parijs met de reguliere trein

Goedkoper is het vaak om met de reguliere trein naar Parijs af te reizen. Dat kan zonder stoelreservering. Reizen gaat dan via de intercity’s en stations waar je zo nu en dan moet overstappen. Houd er wel rekening mee dat de totale reistijd een stuk langer is dan reizen met de Thalys. Daarentegen vaak wel weer beter voor de portemonnee.

 

Boek je treinreis naar Parijs

Ook is het mogelijk om geen los treinkaart te kopen, maar je stedentrip Parijs te boeken inclusief treinreis. Er zijn verschillende reisbureaus die dergelijke reizen aanbieden. De treinrit naar Parijs en de hotels zitten dan al in de prijs. En soms kun je er ook los nog excursies bij boeken. De meeste bezoekers vonden de beste prijs om een reis naar Parijs te boeken bij: