Eiffeltoren

Je bent hier:

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest bezochte monument ter wereld en dat mag je dus eigenlijk niet overslaan tijdens je verblijf in deze magische stad. De Eiffeltoren werd in eerste instantie niet gebouwd vanwege toeristische redenen. Dit monument werd eind 19e eeuw gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889. Precies het jaar van de honderdste viering van de Franse Revolutie. Eigenlijk was de bedoeling dat deze toren na de tentoonstelling weer gesloopt zou worden, maar vanwege de communicatiedoeleinden door de antennes kon de Eiffeltoren toch nog wat langer blijven staan. En dat is maar goed ook, want anders had Parijs zijn meest belangrijke symbool en heel wat bezoekers moeten missen.

 

A View to a Kill

Zo’n zes miljoen mensen per jaar bezoeken deze 317 meter hoge stalen toren en dat zegt eigenlijk al hoe fenomenaal een bezoek aan de Eiffeltoren is. Het monument bestaat uit drie verdiepingen. Je kunt ervoor kiezen om met de trap te gaan of met de lift. Je moet wel een goede conditie hebben, want de trap naar de eerste verdieping heeft al 360 treden. Op de eerste verdieping heb je een mooi uitzicht en een eetgelegenheid, op de tweede verdieping (115 meter hoog) wordt het uitzicht nog mooier en hier is ook een restaurant gevestigd en op de derde verdieping (275 meter boven de grond) kun je genieten van een schitterend uitzicht. Bij helder weer kun je vanaf deze verdieping tot wel zeventig kilometer ver kijken. Vanaf de verdiepingen van de Eiffeltoren heb je op elke etage 360 graden uitzicht over de stad.

 

Dineren op hoogte

En behalve een mooi uitzicht kun je ook dineren in het hart van het monument in Restaurant 58 op de eerste verdieping met een moderne inrichting en een adembenemend uitzicht. En als je nog hoger wilt zitten, neem dan plaats aan een van de tafels van Le Jules Verne Restaurant op de tweede verdieping. Dit restaurant mag zich tot een van de beste restaurants van Parijs rekenen. Stijlvolle toeristen schuiven hier dus zeker aan. Het kost misschien wel wat, maar dan heb je ook wel een uitstekend diner, veel kaarslicht en uitzicht over de Lichtstad. Hoe romantisch is dat? Eerst buiten genieten van de view, en daarna heerlijk aanschuiven voor een goede Franse maaltijd met de fonkelende lichtjes van Parijs rondom je heen door het panoramisch uitzicht?

 

De Eiffeltoren is geopend van 9.30 uur tot 23.00 en in de zomer van 9.00 tot middernacht. Je kunt hier alvast je Entreebewijzen kopen voor de Eiffeltoren. Dan heb je ze alvast en hoef je niet meer in de rij te staan!